Mærkedage

Mærkedage er noget helt særligt. Det er de dage, hvor vi fejrer og mindes vigtige begivenheder i vores liv. I Danmark er der flere mærkedage, der er dybt forankret i vores kultur og traditioner. Men hvilke mærkedage er de vigtigste? Og hvilke mærkedage er det kutyme at give gaver til?

I denne artikel vil vi udforske verdenen af mærkedage og give inspiration til, hvordan man kan fejre dem med en helt særlig gave. Så lad os komme i gang med at fejre livets mange begivenheder!

Mærkedage i 2023

Lad os først se på, hvilke mærkedage og helligdage vi har her i 2023:

Valentinsdag 14. februar 2023 – læs mere om historien bag Valentinsdag her >>

Fastelavn 19. februar 2023 – læs mere om historien bag Fastelavn her >>

Sommertid 26. marts 2023 – læs mere om historien bag Sommertid her >>

Mors dag 14. maj 2023 – læs mere om historien bag Mors dag her >>

Grundlovsdag 5. juni 2023 – læs mere om historien bag Grundlovsdag her >>

Fars dag 5. juni 2023 – læs mere om historien bag Fars dag her >>

Sankt Hans 24. juni 2023 – læs mere om historien bag Sankt Hans her >>

Vintertid 29. oktober 2023 – læs mere om historien bag Vintertid her >>

Halloween 31. oktober 2023 – læs mere om historien bag Halloween her >>

Mortensaften 10. november 2023 – læs mere om historien bag Mortensaften her >>

Kristne helligdage i 2023

Nytårsdag 1. januar 2023

Palmesøndag 2. april 2023

Skærtorsdag 6. april 2023

Langfredag 7. april 2023

Påskedag 9. april 2023

2. Påskedag 10. april 2023

Store Bededag 5. maj 2023

Kristi Himmelfartsdag 18. maj 2023

Pinsedag 28. maj 2023

2. Pinsedag 29. maj 2023

Juleaften 24. december 2023

Juledag 25. december 2023

2. Juledag 26. december 2023

Sponsoreret indhold

Links på denne hjemmeside kan være sponsorerede eller affiliate links.

Det vil typisk sige, at hvis du klikker på et link, bliver ført videre til en anden hjemmeside & køber noget der, så får jeg en lille provision på dette.

At jeg får provision, er dog ikke noget, der koster dig noget.

reklame

Ølsmagning For 2 - Mad og Gastronomi - GO DREAM

Ølsmagning for 2 – Valentinsgave

En smagsoplevelse for 2 kan være præcis så dejlig og romantisk som I vælger at gøre den til. Dette er en oplagt Valentinsgave til personen, som elsker øl.

Champagnesmagning for 2 – Valentinsgave

Så skal der smages bobler! Dette er en smagsoplevelse for 2 Hvor der bl.a. skal smages på Blanc de Blanc og Blanc de Noir. Vær opmærksom på at smagningen foregår hos Champagne Guru i København.

Hvilke mærkedage og helligdage plejer at involvere gaver eller erkendtligheder?

Hvis vi tager dem oppefra og ned, så er Valentinsdag en typisk gavedag. Her gives Valentinskort og en gave kan sagtens følge med.

Herefter kommer påsken, som jo ofte har gaver i form af et flot påskeæg eller måske en lille gavekurv med et stykke chokolade, en blomst eller en påskeøl.

Nu kommer vi til en af de helt store, nemlig Mors dag. Her bør ethvert barn samt enhver mand der elsker sin kone komme med en gave eller erkendtlighed til mor. Gaven kan sagtens være blomster eller chokolade, men den kan lige så godt være en dejlig smagning.

Grundlovsdag er samtidig Fars dag og her skal børnene igen på banen, ligesom det nu er konens tur til at finde en gave eller erkendtlighed til far. Gaven kan igen uden problemer være en smagning.

Den sidste traditionelle gavedag er samtidig den største af dem alle, nemlig Juleaften. 24. december fyrer danskerne på alle cylindre og der pakkes gaver op fra alle til alle. Vi her på tastings.dk synes bestemt der bør være smagninger under juletræet.

Ginsmagning Hos Trolden Bryghus - Mad og Gastronomi - GO DREAM

Ginsmagning – God til både Mors dag & Fars dag

Skal din far og/eller mor forkæles, så giv en oplevelsesgave i form af en ginsmagning hos Trolden Bryghus i Kolding. Udover selve smagningen får man også en rundtur i destilleriet.

Ginsmagning Hos Trolden Bryghus - Mad og Gastronomi - GO DREAM

Vinsmagning på vingården Lindely

Er gavens modtager til vin, så findes der masser af skønne vinsmagninger. F.eks. denne på vingården Lindely, hvor man udover smagningen også får en spændende, guidet rundvisning på vingården.

Besøg På Vingården Lindely - vinsmagning og rundtur - find det på tastings.dk

Ølsmagning på Nørrebro Bryghus

Skal gaven gives til en ølentusiast, så prøv med denne ølsmagning fra Nørrebro Bryghus. Udover smagningen får man også en interessant rundtur på bryggeriet.

Men hvad med fødselsdage?

Din fødselsdag er også en mærkedag, men nok mere for dig end for din nabo med mindre I har fødselsdag samme dag. Og en smagning er bestemt en fremragende fødselsdagsgave, så smid du bare sådan en på din ønskeseddel med det samme.

Ølpakker – ideelle til at smage forskellige øl

Med en af de mange forskellige ølpakker fra Beer Me skal der nok være en eller flere gode smagsoplevelser i vente. Prøv f.eks. en IPA pakke eller pakken med det mørke øl, hvis du mere er til den slags.

Prøv en smagekasse fra Smageklubben

Er du til spiritus, så er det måske en af smagekasserne fra Smageklubben du skal give et skud. Så kan du invitere gutterne eller veninderne på besøg til en hyggelig smagning eller barre en dejlig aften, hvor I får smagt rom, snaps eller gin alt efter den smagekasse du vælger.

Sjældne personlige mærkedage

Der findes selvfølgelig masser af personlige mærkedage. Runde fødselsdage, bryllupsdage så som kobber, sølv og guld, for nu at tage de tre mest populære.

Der er også jubilæer. Det kan være på arbejdet eller hvis du gennem en årrække har udført frivilligt arbejde.

Også her kan det være på plads med en gave eller erkendtlighed, så der er rig mulighed for at give en gave. Her på siden har vi samlet en række af de bedste gavemuligheder inden for smagninger, synes vi selv. Tag et kig og se om du er enig.

Dispensary Whiskeysmagning - find den på tastings.dk

Whiskeysmagning hos Dispensary Whisky & Beer

Er personen der skal have gaven et whiskeymenneske, så kunne denne whiskeysmagning hos Dispensary Whiskey & Beer i København være sagen. Smagningen vil indeholde smagning af 4-5 whiskeyer og der vil blive serveret snacks.